SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träning
Karate passar alla åldrar och är en mycket bra idrott för barn eftersom den är så allsidig. Hela kroppen tränas och barnen utvecklar kroppskontroll, koordination och blir smidiga samtidigt som de har roligt tillsammans med andra.

I karate finns ett antal regler. Stort fokus läggs på dojoetikett, hur man uppför sig i dojon mot sin instruktör och mot sina träningskamrater. Gott uppförande handlar om respekt för andra, vi bugar alltid för varandra innan vi tränar och innan vi börjar fightas. Detta lär man sig efterhand och man förutsätts att följa dem. Så gott uppförande och respekt är några av de viktigaste kvaliteterna i Kyokushin karate.

Ett träningspass brukar innehåller kihon, kata och kumite. Kihon betår av grundtekniker; slag, blockeringar och sparktekniker. Kihon utgör grundstenarna till din träning och teknikerna upprepas på varje träningspass för att öva in och finslipa koordination, balans, timing och disciplin. Kata är ett förutbestämt mönster av grundtekniker där man försöker uppnå harmoni mellan sinne, kropp och själ. I Kata läggs mycket fokus på timing och korrekt utförande.