SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träning
Karate är den optimala träningen. Anta utmaningen!

Man blir aldrig för gammal att börja och aldrig för gammal för att sluta. Kom ner och träffa instruktörerna eller bara titta och låt dig inspireras av ett träningspass.

Man säger ofta ’det är aldrig för sent att börja’. Ändå tvekar man. Varför? 

Välkommen till IF Skövde Karate Kai oavsett om du vill titta på ett träningspass och låta dig inspireras eller börja direkt.

Karate är den optimala träningen, oavsett ålder och oavsett när i livet du väljer att börja. På IF Skövde Karate Kai tränar man i grupp men träningen är ändå individuell, du tränar för dig själv. Instruktörerna är där och peppar och pushar dig och hjälper dig med teknikerna. Du bestämmer vilken nivå du vill lägga träningen på. Kan man träna 100 % då kör man på och har man en skada, som hindrar från att träna fullt ut, så lägger man träningen på en lägre nivå. Prata med instruktören inför passet om dina förutsättningar så kan du vara säker på att få rätt pushning och stöd. I karate finns ett antal regler. Dessa lär man sig efterhand och man förutsätts att följa dem. Tex så hälsar man när man går in och ut från dojon.


Ett träningspass brukar innehåller kihon, kata och kumite. Kihon betår av grundtekniker; slag, blockeringar och sparktekniker. Kihon utgör grundstenarna till din träning och teknikerna upprepas på varje träningspass för att öva in och finslipa koordination, balans, timing och disciplin. Kata är ett förutbestämt mönster av grundtekniker där man försöker uppnå harmoni mellan sinne, kropp och själ. I Kata läggs mycket fokus på timing och korrekt utförande. Kumite är fighting där man använder teknikerna man lärt sig under träningen. I fighting tar man emot slag och sparkar samt ger tillbaka. Fighting är den delen av kyokushin som en del känner sig osäkra på men man tar sig an utmaningen och känner att man växer. Sparringen är tuff och hård men det är sällan skador inträffar.